Az év legnagyobb tüzét próbálják eloltani Tatárszentgyörgy mellett

Még péntek délelőtt is tartottak az oltási munkálatok Tatárszentgyörgynél, ahol mintegy ezer hektáron ég a tűz. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság azt írta az oldalán, hogy

ez az idei év legnagyobb tüze.

photo_camera Fotó: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság/Facebook

Ráadásul a feltámadt szél miatt kihatolt a tűz a körülhatárolt területről Tatárszentgyörgy külterületén, ahol még csütörtök délelőtt gyulladt ki az aljnövényzet, a magas fű, a bozótos, fás terület. Kilenc vízsugárral és kéziszerszámokkal dolgoztak a tűzoltók a lángok elfojtásán.

Az oltás egész éjjel tartott, nagyon sok esetben a fák koronáiba is belekapott a tűz. Az oltást nagyban nehezítette a sűrűn benőtt bokros, cserjés terület, amit csak gyalogosan lehetett megközelíteni, a vízutánpótlást vízszállítókkal kellett megoldani.

Jelenleg mintegy ezer hektáron ég a tűz, a lombkorona és az aljnövényzet. A dabasi, a monori, a ceglédi, a székesfehérvári, a nagykátai és a kecskeméti hivatásos, valamint a lajosmizsei önkormányzati tűzoltók dolgoznak a területen, az oltási munkálatokhoz ismét kérték a honvédségi helikoptert is.

Az oltást két katonai helikopter, honvédségi tűzoltók, erőgépek, a Pest Megyei Kutató – Mentő Szolgálat szakemberei segítették. (Katasztrófavédelem/ BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt