Az év legnagyobb tüzét próbálják eloltani Tatárszentgyörgy mellett

katasztrófa
2022 augusztus 19., 12:46

Még péntek délelőtt is tartottak az oltási munkálatok Tatárszentgyörgynél, ahol mintegy ezer hektáron ég a tűz. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság azt írta az oldalán, hogy

ez az idei év legnagyobb tüze.

photo_camera Fotó: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság/Facebook

Ráadásul a feltámadt szél miatt kihatolt a tűz a körülhatárolt területről Tatárszentgyörgy külterületén, ahol még csütörtök délelőtt gyulladt ki az aljnövényzet, a magas fű, a bozótos, fás terület. Kilenc vízsugárral és kéziszerszámokkal dolgoztak a tűzoltók a lángok elfojtásán.

Az oltás egész éjjel tartott, nagyon sok esetben a fák koronáiba is belekapott a tűz. Az oltást nagyban nehezítette a sűrűn benőtt bokros, cserjés terület, amit csak gyalogosan lehetett megközelíteni, a vízutánpótlást vízszállítókkal kellett megoldani.

Jelenleg mintegy ezer hektáron ég a tűz, a lombkorona és az aljnövényzet. A dabasi, a monori, a ceglédi, a székesfehérvári, a nagykátai és a kecskeméti hivatásos, valamint a lajosmizsei önkormányzati tűzoltók dolgoznak a területen, az oltási munkálatokhoz ismét kérték a honvédségi helikoptert is.

Az oltást két katonai helikopter, honvédségi tűzoltók, erőgépek, a Pest Megyei Kutató – Mentő Szolgálat szakemberei segítették. (Katasztrófavédelem/ BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.