Csak a Sziget zárt nyereséggel a nagy fesztiválok közül

fesztivál
2022 augusztus 19., 11:13
comments 1

A Sziget Fesztivál nyereséggel zárt, a soproni VOLT eredménye „nagy-", a zamárdi BalatonSoundé „kismértékben" elmaradt a várakozásoktól" – mondta a Népszavának adott interjúban Kádár Tamás főszervező, a Sziget Zrt. cégvezetője.

Kádár azt mondta, hogy a Sziget nyeresége kompenzálja a veszteséget, így céges szinten is pozitív eredménnyel zárhatják az évet, szemben az elmúlt két év alatt felhalmozódott 2,2 milliárdos veszteséggel.

Erre válaszul az amerikai többségi tulajdonos, a Providence Equity Partners úgy döntött, elkezdik szervezni a jövő évi Szigetet. A bérleteket már értékesítik is 2023-ra "super early bird" áron. Kádár azt is mondta, hogy a VOLT és a BalatonSound jövőjéről viszont csak a "szezon értékelését követően döntenek".

A cég szerint a fesztivál idén 450 ezer fizető látogatót vonzott, körülbelül annyit, mint az utolsó, járvány előtti évben. Kádár szerint a fesztiválozók 40-50 százaléka volt magyar.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.