Csak a Sziget zárt nyereséggel a nagy fesztiválok közül

fesztivál
augusztus 19., 11:13
comments 1

A Sziget Fesztivál nyereséggel zárt, a soproni VOLT eredménye „nagy-", a zamárdi BalatonSoundé „kismértékben" elmaradt a várakozásoktól" – mondta a Népszavának adott interjúban Kádár Tamás főszervező, a Sziget Zrt. cégvezetője.

Kádár azt mondta, hogy a Sziget nyeresége kompenzálja a veszteséget, így céges szinten is pozitív eredménnyel zárhatják az évet, szemben az elmúlt két év alatt felhalmozódott 2,2 milliárdos veszteséggel.

Erre válaszul az amerikai többségi tulajdonos, a Providence Equity Partners úgy döntött, elkezdik szervezni a jövő évi Szigetet. A bérleteket már értékesítik is 2023-ra "super early bird" áron. Kádár azt is mondta, hogy a VOLT és a BalatonSound jövőjéről viszont csak a "szezon értékelését követően döntenek".

A cég szerint a fesztivál idén 450 ezer fizető látogatót vonzott, körülbelül annyit, mint az utolsó, járvány előtti évben. Kádár szerint a fesztiválozók 40-50 százaléka volt magyar.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt