Drágábban adhatja a gázt a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő cég, mint az állami MVM

belföld
2022 augusztus 19., 04:39
comments 16

Többet kell fizetnie a gázszolgáltatásért a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő szolgáltató ügyfeleinek, mint az állami MVM-nél, írja az rtl.hu. A különbség egy átlagos fogyasztó esetén évi nyolcezer forint.

Tóth Bertalan MSZP-s képviselő szerette volna megtudni, hogy miért fizetnek többet a fogyasztók Mészáros Lőrinc cégének, ezért írásbeli kérdést nyújtott be.

A kormány részéről a Technológiai és Ipari Minisztérium államtitkára, Koncz Zsófia válaszolt, de mindössze annyit írt: a kormány folyamatosan figyeli a politikai és gazdasági eseményeket, és ez alapján hozza meg a döntéseit. Tóth szerint azért is elfogadhatatlan Koncz Zsófiától ez a válasz, mert szerencsiként épp az ő választókörzetében élőknek kell többet fizetniük. (Koncz Zsófia édesanyja egyébként az Opus Tigáz igazgatósági tagja.)

A kormány az rtl.hu kérdésére azt válaszolta: „a területi sajátosságok miatt az Opus Tigáz üzemelteti a leghosszabb elosztói hálózatot hazánkban, ezért itt szükségszerűen magasabb a hálózatra számított rendszerhasználati díj is."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.