Drágábban adhatja a gázt a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő cég, mint az állami MVM

augusztus 19., péntek 4:39
17

Többet kell fizetnie a gázszolgáltatásért a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő szolgáltató ügyfeleinek, mint az állami MVM-nél, írja az rtl.hu. A különbség egy átlagos fogyasztó esetén évi nyolcezer forint.

Tóth Bertalan MSZP-s képviselő szerette volna megtudni, hogy miért fizetnek többet a fogyasztók Mészáros Lőrinc cégének, ezért írásbeli kérdést nyújtott be.

A kormány részéről a Technológiai és Ipari Minisztérium államtitkára, Koncz Zsófia válaszolt, de mindössze annyit írt: a kormány folyamatosan figyeli a politikai és gazdasági eseményeket, és ez alapján hozza meg a döntéseit. Tóth szerint azért is elfogadhatatlan Koncz Zsófiától ez a válasz, mert szerencsiként épp az ő választókörzetében élőknek kell többet fizetniük. (Koncz Zsófia édesanyja egyébként az Opus Tigáz igazgatósági tagja.)

A kormány az rtl.hu kérdésére azt válaszolta: „a területi sajátosságok miatt az Opus Tigáz üzemelteti a leghosszabb elosztói hálózatot hazánkban, ezért itt szükségszerűen magasabb a hálózatra számított rendszerhasználati díj is."

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt