A gazdatüntetés szervezője arra kéri a traktorral indulókat, hogy várjanak még

POLITIKA
2022 augusztus 20., 06:15
comments 19

„Az országos gazdademonstrációra készülünk, de arra kérünk minden gazdát, aki traktorral indulna neki, hogy várjanak”, amíg hivatalosan bejelentik, hogy elmarad a tűzijáték - üzente a demonstráció szervezője. Szabó Bálint szerint erre azért van szükség, mert egyetlen követelésükből sem engednek, így abból sem, hogy a pesti alsórakpartot foglalják el.

A rendőrség többször is elutasította a főszervező területfoglalási engedélykérelmét, mert a rakpartot az augusztus 20-i tűzijáték miatt már lefoglalták.

Szabó Bálint szegedi önkormányzati képviselő országos gazdatüntetést hirdetett meg augusztus 20-ára, hogy felhívja a figyelmet az aszály miatt károsult gazdákra. A szervező állítása szerint az ország több pontjáról 1800 mezőgazdasági gép indul majd meg Budapest felé, hogy elfoglalják a rakpartot egészen augusztus végéig. Az esemény Facebook-oldalán a kicsivel több mint 800 ember jelezte részvételét.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.