A kormánymédia katonás egységben lövi az OMSZ-t, amiért nem jött be az augusztus 20-ai előrejelzésük

időjárás
2022 augusztus 21., 14:48
comments 44

Alaposan elmérte az OMSZ: simán meg lehetett volna tartani az augusztus 20-i tűzijátékot, írja a Mandiner.

Súlyosan tévedett az OMSZ augusztus 20-ával kapcsolatban, hibás volt a meteorológiai szolgálat előrejelzése, jelentkezett az Origo.

Súlyosan tévedett az OMSZ augusztus 20-ával kapcsolatban, hibás volt a meteorológiai szolgálat előrejelzése, tudta meg a Magyar Nemzet.

Téves előrejelzések miatt maradhatott el az ünnepi tűzijáték, közölte a Híradó.hu.

Nemcsak a tűzijáték, a vihar is elmaradt, számol be a Pesti Srácok.

Súlyosan tévedett az OMSZ augusztus 20-ával kapcsolatban, hibás volt a meteorológiai szolgálat előrejelzése, adta hírül a Tények.

A cikkek arról szólnak, hogy az operatív törzs az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján döntött úgy, hogy elhalasztják az augusztus 20. esti tűzijátékot, mert nem lenne biztonságos megtartani. Napközben esett Budapesten, az OMSZ pedig még szombat délután is esőt és széllökéseket jelzett előre estére, ezek végül elmaradtak.

Az aranyvonatot is csak esernyővel lehetett megtekinteni az Alkotmány utcában.
photo_camera Az aranyvonatot is csak esernyővel lehetett megtekinteni az Alkotmány utcában délelőtt. Fotó: Kaufmann Balázs / 444

A vihar hiányára az OMSZ is reagált Facebookon vasárnap. „A tegnap esti események a tegnap délelőttig rendelkezésre álló modelleredmények, illetve az ezekből alkotott forgatókönyvek nem valósultak meg. Az akkori eredmények közül a legkevésbé valószínű történt meg. Ez a bizonytalansági faktor sajnos benne van a szakmánkban, ezt igyekeztünk kommunikálni is. Elnézést kérünk a kellemetlenségekért!”

A tűzijátékot a tervek szerint egy héttel később, augusztus 27-én pótolják be.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.