A kormánymédia katonás egységben lövi az OMSZ-t, amiért nem jött be az augusztus 20-ai előrejelzésük

augusztus 21., vasárnap 14:48
49

Alaposan elmérte az OMSZ: simán meg lehetett volna tartani az augusztus 20-i tűzijátékot, írja a Mandiner.

Súlyosan tévedett az OMSZ augusztus 20-ával kapcsolatban, hibás volt a meteorológiai szolgálat előrejelzése, jelentkezett az Origo.

Súlyosan tévedett az OMSZ augusztus 20-ával kapcsolatban, hibás volt a meteorológiai szolgálat előrejelzése, tudta meg a Magyar Nemzet.

Téves előrejelzések miatt maradhatott el az ünnepi tűzijáték, közölte a Híradó.hu.

Nemcsak a tűzijáték, a vihar is elmaradt, számol be a Pesti Srácok.

Súlyosan tévedett az OMSZ augusztus 20-ával kapcsolatban, hibás volt a meteorológiai szolgálat előrejelzése, adta hírül a Tények.

A cikkek arról szólnak, hogy az operatív törzs az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján döntött úgy, hogy elhalasztják az augusztus 20. esti tűzijátékot, mert nem lenne biztonságos megtartani. Napközben esett Budapesten, az OMSZ pedig még szombat délután is esőt és széllökéseket jelzett előre estére, ezek végül elmaradtak.

Az aranyvonatot is csak esernyővel lehetett megtekinteni az Alkotmány utcában délelőtt. Fotó: Kaufmann Balázs / 444

A vihar hiányára az OMSZ is reagált Facebookon vasárnap. „A tegnap esti események a tegnap délelőttig rendelkezésre álló modelleredmények, illetve az ezekből alkotott forgatókönyvek nem valósultak meg. Az akkori eredmények közül a legkevésbé valószínű történt meg. Ez a bizonytalansági faktor sajnos benne van a szakmánkban, ezt igyekeztünk kommunikálni is. Elnézést kérünk a kellemetlenségekért!”

A tűzijátékot a tervek szerint egy héttel később, augusztus 27-én pótolják be.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt