Dekriminalizálják a férfiak közti nemi érintkezést Szingapúrban

külföld
2022 augusztus 21., 13:58
comments 2
photo_camera Lee Hsien Loong ünnepi tévébeszéde egy szingapúri lakás tévéjén. Lee bejlentette, hogy dekriminalizálják a férfiak közötti szexuális kapcsolatot. Fotó: ROSLAN RAHMAN/AFP

Elfogadóbbá vált a helyi társadalom a másság iránt, közölte Lee Hsien Loong szingapúri miniszterelnök, majd bejelentette, hogy a városállamban dekriminalizálják a férfiak közötti nemi érintkezést. Lee miniszterelnök mindazonáltal közölte, hogy kormányának nem áll szándékában megváltoztatni a házasság jogi fogalmát, amit a továbbiakban is férfi és nő közötti kapcsolatként határoznak meg.

"Úgy vélem, ez a helyes dolog, és amit a legtöbb szingapúri elfogadhatónak fog tartani" - mondta.

Az ország nemzeti ünnepén tartott beszédében bejelentette, hogy eltörlik a helyi büntetőtörvénykönyv még a gyarmati időkben hozott passzusát, a 337A paragrafust, amely búncselekménnyé minősítette a férfiak közti szexuális kapcsolatot. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt