Dekriminalizálják a férfiak közti nemi érintkezést Szingapúrban

külföld
2022 augusztus 21., 13:58
comments 2
Lee Hsien Loong ünnepi tévébeszéde egy szingapúri lakás tévéjén. Lee bejlentette, hogy dekriminalizálják a férfiak közötti szexuális kapcsolatot.
photo_camera Lee Hsien Loong ünnepi tévébeszéde egy szingapúri lakás tévéjén. Lee bejlentette, hogy dekriminalizálják a férfiak közötti szexuális kapcsolatot. Fotó: ROSLAN RAHMAN/AFP

Elfogadóbbá vált a helyi társadalom a másság iránt, közölte Lee Hsien Loong szingapúri miniszterelnök, majd bejelentette, hogy a városállamban dekriminalizálják a férfiak közötti nemi érintkezést. Lee miniszterelnök mindazonáltal közölte, hogy kormányának nem áll szándékában megváltoztatni a házasság jogi fogalmát, amit a továbbiakban is férfi és nő közötti kapcsolatként határoznak meg.

"Úgy vélem, ez a helyes dolog, és amit a legtöbb szingapúri elfogadhatónak fog tartani" - mondta.

Az ország nemzeti ünnepén tartott beszédében bejelentette, hogy eltörlik a helyi büntetőtörvénykönyv még a gyarmati időkben hozott passzusát, a 337A paragrafust, amely búncselekménnyé minősítette a férfiak közti szexuális kapcsolatot. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.