Kémkedés gyanújával őrizetbe vettek három embert egy albániai fegyvergyárnál

külföld
2022 augusztus 21., 05:45
comments 4

Őrizetbe vettek két orosz és egy ukrán személyt Albániában, akiket minden jel szerint akció közben zavartak meg, amikor be akartak hatolni egy fegyvergyárba - közölte szombaton az albán védelmi minisztérium. Edi Rama miniszterelnök elmondta, hogy a két férfit és egy nőt kémkedéssel gyanúsítják.

Edi Rama, Albánia miniszterelnöke
photo_camera Edi Rama, Albánia miniszterelnöke Fotó: DURSUN AYDEMIR/Anadolu Agency via AFP

Az incidens a közép-albániai Gramsh katonai bázis és fegyvergyárban történt, amelyben használt fegyvereket szerelnek szét. Az egyik, orosz útlevéllel rendelkező férfi gyanúsított idegbénító idegspray-vel támadt rá az őrökre, miután rajtakapták, hogy fényképezi a gyárat és ellenőrizni akarták, de a férfi ellenállt. Két albán katona megsérült eközben, de állapotuk stabil.

Albániát sok ukrán és orosz turista látogatja, de ez az üzem több mint 70 kilométerre van a tengerparttól. A kommunizmus alatt Gramshban kalasnyikovokat gyártottak. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.