A TikTok és a Meta is letiltotta Andrew Tate-et nőgyűlölet miatt

külföld
2022 augusztus 22., 04:38

A TikTok és a Meta is letiltja Andrew Tate influenszert nőgyűlöletről szóló tartalmai miatt.

Andrew Tate eredeti foglalkozása szerint kickbox bajnok, de leginkább azzal vált híressé, hogy szerepelt a Big Brother című valóságshow-ban, ahonnan azért rúgták ki a műsor készítői, mert a műsor alatt kikerült róla egy videó, amin egy nőt bántalmaz.

A közösségi platformok azért tiltják le az azóta influenszerként tevékenykedő Tate-et, mert egy posztjában arról beszélt, hogy a nők a férjeik tulajdonai, és „gyereket kell szülniük, otthon kell lenniük, csendben kell lenniük és kávét kell főzniük.”Azt is kifejtette, hogy uralkodni kell a nők felett a randikon, ugyanis „nem tarthatsz felelősen kutyát, ha nem engedelmeskedik neked". Tate arról is beszélt, hogy ha egy nő megcsalná, akkor bántalmazná a nőt, majd nyíltan nőgyűlölőnek nevezte magát.

Tate-et a rajongói a mérgező férfiasság királyának nevezték, a posztjai pedig több millió emberhez eljutottak.

A TikTok szóvivője azt mondta, hogy azért törölték Tate oldalát, mert az megsértette a vállalat irányelveit, amelyek tiltanak minden „olyan tartalmat, amely egy egyént vagy csoportot támad, fenyeget, erőszakra buzdít ellene vagy más módon dehumanizál." A Meta is az irányelvek megsértésére hivatkozott. Tate egyelőre még nem reagált. (msn.com)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.