Csőd szélén a Cinema City anyavállalata, a Cineworld

külföld
2022 augusztus 22., 08:31
comments 3

Megerősítette a Cineworld Group - a magyarországi Cinema City anyavállalata - , hogy fontolgatják, csődvédelemhez folyamodnak.

A mozilánc nem tudott talpra állni a járvány okozta bezárás után, és továbbra is 5 milliárd dollár értékű adóssággal küzd, a cég részvényei pedig pénteken 60 százalékot zuhantak.

A Wall Street Journal úgy tudja, hogy heteken belül előkészíthetik a csődeljárási mechanizmust, amely lehetővé tenné a társaság számára, hogy továbbra is működjön, miközben tárgyal a hitelezőivel.

A cég idáig reménykedett benne, hogy az olyan filmek, mint az új James Bond vagy a Top Gun visszacsábítják majd az embereket a mozivászon elé, és mérsékelni tudják az adósságukat, de nem így történt.

A cégnek összesen 10 országban működik leányvállalata, arról viszont nem beszéltek, hogy mi lesz ezekkel, ha az amerikai anyavállalat csődöt mond. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.