Legalább 43-an meghaltak Algériában erdőtűzben

külföld
2022 augusztus 22., 11:24

A nemzeti csendőrség hétfői jelentése szerint legalább 43 ember halt meg az Algéria északkeleti részén az elmúlt napokban pusztító hatalmas erdőtüzekben és városi területeken.

A helyi rádióban a csendőrség azt is bejelentette, letartóztattak 13 embert, akiket azzal gyanúsítanak, hogy részt vettek a gyújtogatásokban, amelyekben közel 200 ember megsérült, sokan közülük súlyosan megégtek. Egy korábbi jelentés szerint 38 ember halt meg a tűzvészben, amely 14 kormányzóságot érintett, köztük et-Tarf régiót a tunéziai határ közelében.

photo_camera Fotó: APP/NurPhoto via AFP

Az országos csendőrparancsnokság azt is közölte, hogy "a holttestek azonosítása folytatódik", ami arra utal, hogy a halálos áldozatok száma tovább emelkedhet. A polgári védelem azt közölte, hogy 24 óra alatt 31 tüzet oltottak el Algéria különböző régióiban.

Észak-Algériát minden nyáron erdőtüzek sújtják, és a jelenség évről évre súlyosbodik az éghajlatváltozás miatt, amely aszályokat és hőhullámokat eredményez. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.