Tatabányán hétköznapokon és napközben kell szülni

Egészségügy
2022 augusztus 23., 05:26
comments 2

Röviden összefoglalva a tatabányai Szent Borbála Kórház Facebook-oldalán közzétett tájékoztatót: aki Tatabánya környékén lakik, és mostanában tervezett szülni, az jobb, ha felkészíti magát arra, hogy csak hétköznapokon és napközben szabad szülnie. Más esetben mehet a győri és a székesfehérvári megyei kórházak szülészeti-nőgyógyászati osztályaira.

Mert a Magyar Hang cikke szerint a tatabányai kórház közölte, hogy „nyári szabadságolások miatt átmenetileg” augusztus 19-én, augusztus 23-án, augusztus 26-án, augusztus 28-én és augusztus 30-án „ügyeleti időben a tatabányai Szent Borbála Kórház ellátási területéhez tartozó lakosok szülészet-nőgyógyászati betegfelvételét és az új esetek ellátását más intézmények végzik”.

„A betegek, illetve szülő nők személyesen a győri és a székesfehérvári megyei kórházak szülészeti-nőgyógyászati osztályait kereshetik fel hétköznap 15 órától, illetve hétvégén reggel 7 órától másnap reggel 7 óráig.” Azt még hozzátették, hogy azok, akiknél napközben indul meg a szülés, maradhatnak Tatabányán, és hogy „a térség ellátása folyamatosan biztosított és egyetlen beteg sem marad ellátatlan”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.