Biden döntésével fejenként tízezer dollár diákhiteltartozást engednek el a kiskeresetűeknek

külföld
2022 augusztus 24., 17:15
comments 2

Eltörölnek egyszeri 10 ezer dollár szövetségi diákhitelt azoknak, akik évente 125 ezer dollárnál kevesebbet keresnek, jelentette be Joe Biden. Becslések szerint 43 millió amerikai tartozik összesen 1600 milliárd dollárral.

"Bejelentünk ma egy tervezetet, ami lélegzetvételnyi teret ad a munkás és középosztálybeli családoknak, hogy felkészülhessenek a szövetségi diákhitelek 2023 januárjában esedékes törlesztésére" - írta Biden a Twitteren.

A számítások szerint az egyszeri 10 ezer dolláros törlés mintegy 300 milliárd dollárjába kerül majd a kormánynak. A republikánusok és néhány mérsékelt demokrata szerint az adósságelengedés fokozza az inflációt.

Kevin McCarthy kaliforniai republikánus gyorsan bírálta a tervet a Twitteren: „Kinek kell majd fizetnie Biden adósságátruházási átveréséért? A keményen dolgozó amerikaiak, akik már kifizették adósságukat, vagy eleve nem is vállaltak diákhitel-adósságot" - írta. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt