Halálra gázolt két rollerező fiatalt egy magánmentő Franciaországban

baleset
2022 augusztus 24., 19:17
comments 19

Gondatlanságból elkövetett gázolás miatt vádat emeltek a magánmentő sofőrje ellen, aki hétfőn Lyonban véletlenül elütött és megölt két rollerrel közlekedő tinédzsert, közölte az ügyészség szerdán.

A férfi ellen - aki a múltban több közlekedési szabálysértést is elkövetett - „a törvény vagy rendelet által előírt biztonsági vagy figyelmeztetési kötelezettség szándékos megszegésével elkövetett gondatlan emberölés" miatt emeltek vádat, írta közleményében az ügyészség.

Vád alá helyezését követően a sofőrt „bírósági felügyelet alá helyezték, és eltiltották a szárazföldi gépjárművek vezetésétől", közölte az ügyész, aki indítványozta a férfi előzetes letartóztatását.

A 15 éves lány és a 17 éves fiú rollerrel közlekedtek a buszok és a nem regisztrált kétkerekűek számára fenntartott sávban, amikor elütötték őket. A magánmentő éppen beavatkozásra indult, és joga volt használni azt a sávot. A lány azonnal meghalt, a fiú nem élte túl az újraélesztési kísérletet. Az ügyészség szerint a nyomozást tovább folytatják, hogy „megállapítsák a baleset pontos körülményeit." (lefigaro.fr)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.