Húsz százalékkal csökkent az orosz állami tévék nézettsége, az emberek unják Putyin háborús propagandáját

háború
2022 augusztus 24., 20:37

Az oroszok ötöde már nem nézi az állami tévécsatornákat, mert unja Vlagyimir Putyin könyörtelen háborúpárti propagandáját, derült ki egy új felmérésből. A független Rosmir közvélemény-kutató központ felmérése szerint az oroszok mindössze 65 százaléka nézi a Kreml által működtetett csatornákat, szemben a Putyin ukrajnai inváziójának kezdetén mért 86 százalékkal, írja a Moscow Times.

Az orosz állami média tévécsatornái - Russia 1 és az NT TV - hónapokon át háborús propagandát sugároztak, és azzal fenyegetőztek, hogy minden Ukrajnát támogató országot - köztük az Egyesült Királyságot, az Egyesült Államokat, Franciaországot és Németországot - atomfegyverrel semmisítenek meg.

A háborúpárti propaganda azonban untatja az egyszerű oroszokat, akik egyre inkább kiábrándulnak Putyin háborújából, és a nézők negyede már más csatornára vált. A közvélemény-kutatások szerint az oroszok mindössze 55 százaléka támogatja az inváziót, szemben a néhány hónappal ezelőtt mért 66 százalékkal.

photo_camera Fotó: Twitter

Márciusban Putyin aláírt egy törvényt, amely akár 15 évig terjedő börtönbüntetést is kiszabhat az orosz hadseregről vagy Putyin inváziójáról szóló, szándékosan "hamis" hírek terjesztőire. (Daily Mail)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.