Kobe Bryant özvegyének 16 millió dolláros kártérítést ítéltek meg

jog
2022 augusztus 25., 06:15

Kobe Bryant özvegyének 16 millió dolláros kártérítést ítéltek meg az amerikai kosárlabdasztár és lánya 2020-ban bekövetkezett halálát okozó helikopter-balesetről kiszivárgott képek miatt.

A 40 éves Vanessa Bryant elmondta, hogy pánikrohamai voltak, miután megtudta, hogy a Los Angeles megyei seriff helyettesei és a tűzoltók megosztották a képeket.

A szövetségi esküdtszék most azt mondta, hogy a megyének fizetnie kell Bryantnek az érzelmi szenvedésért.

A 41 éves Kobe Bryant és a 13 éves lánya, Gianna a család hat barátjával együtt 2020 januárján zuhant le helikopterrel Kaliforniában. Christopher Chester társfelperesnek 15 millió dollár kártérítést ítéltek meg, ő a balesetben elvesztette a feleségét, Sarah-t és a lányát, Paytont.

photo_camera Kobe Bryant a Los Angeles Lakers játékosaként hazai pályán 2011. április 20-án. Fotó: Kevork Djansezian/Getty Images/AFP

A Los Angeles Times jelentése, ami szerint a megyei alkalmazottak fényképeket készítettek a baleset helyszínén, és megosztották másokkal, feldühítette az áldozatok családját.

Tavaly novemberben a megye belement, hogy 2,5 millió dollárt fizessenek a balesetben rokonokat vesztett két család érzelmi szorongása miatt, de Kobe Bryant özvegye nem fogadta el az ajánlatot.

A múlt héten a tanúk padján zokogva Bryant felidézte, hogy otthon volt a többi gyerekével, amikor elolvasta az LA Times történetét. „Kiszaladtam a házból, és a ház oldalához rohantam, hogy a lányok ne lássanak. Le akartam rohanni a háztömbön, és csak sikítani” – mondta. Bryant azt mondta, „megsemmisült, bántottnak és elárultnak” érezte magát a kiszivárogtatásról szóló hírek miatt, és azt mondta: mindennap „retteg attól, hogy ezek a képek felbukkannak” a közösségi médiában. „Soha nem akarom látni ezeket a fényképeket. Szeretnék úgy emlékezni a férjemre és a lányomra, amilyenek voltak” – mondta. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt