Mostantól tíz nap szülési szabadságot kapnak az apák

külföld
2022 augusztus 26., 12:35

Kibővítette a bukaresti kormány az gyermekek születése után járó pótszabadságot az apáknak. A pénteken hozott rendelet szerint a mostantól tíz nap jár minden gyerek születése után,

azoknak az apáknak, akik előzetesen gyermekgondozási tanfolyamon is részt vettek, ezentúl 15 napos fizetett pótszabadságra jogosultak.

A jövőben a munkáltatók nem bocsáthatják el az apasági pótszabadságon lévő alkalmazottaikat és erre az időszakra a rendes bérükkel egyenlő juttatást kell biztosítaniuk számukra. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.