Márki-Zay összevissza beszélt a több százmilliós amerikai kampányadományáról

POLITIKA
2022 augusztus 27., 16:12

Több százmilliós támogatást kapott a Márki-Zay Péter vezette Mindenki Magyarországa Mozgalom az áprilisi országgyűlési választás után hónapokkal az Egyesült Államokból, mondta az ellenzék miniszterelnök-jelöltje a Magyar Hang podcastjában. Márki-Zay szerint

az Action for Democracy amerikai szervezet kapott pénzből tudták kifizetni „a kampány utolsó számláit”.

A podcast felvétele után a Magyar Hang megkereste Action for Democracy-t, ami Márki-Zay állításával szemben azt állította, hogy

senkinek sem adtak kampánytámogatást. A szervezet szerint ők a Mindenki Magyarországa Mozgalmat, mint civil szervezetet támogatták abban a munkában, amit a demokratikus értékekért, a diszkrimináció felszámolásáért végez.

Hozzátették: a több részletben átutalt összeget online adománygyűjtéseken keresztül kalapozták össze.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.