Megszüntetné az árstopot két élelmiszeri szövetség vezetője

gazdaság
2022 augusztus 27., 10:46
comments 1

Egyetért Éder Tamás, a Felelős Élelmiszergyártók Szövetségének elnöke és Máhr András, a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetségének főtitkár-helyettese abban, hogy a hatósági árakat nem lehet tovább fenntartani, hangzott el az ATV Startban. Szerintük ugyanis a fél év már túl van az ideiglenesség határán. (Az egyes élelmiszerekre és az üzemanyagra bevezetett árstop a jelenlegi tervek szerint október 1-ig biztosan fennmarad.)

photo_camera Fotó: ATTILA KISBENEDEK/AFP

Éder szerint a drágulások hatására egyrészt elkezdhetünk tudatosabban vásárolni. Másrészt, már látszanak egy átstruktúrálódás első jelei: a középső polcokon lévő termékeknél „eggyel lejjebb lépett a fogyasztó” – fűzte hozzá. A továbbiakban ez fel fog gyorsulni, a következő félévben az élelmiszerek iránti kereslet csökkenni fog itthon – vélekedett a szövetség elnöke.

Máhr András szerint pedig egészen biztos, hogy a következő időszakban további élelmiszerár-emelkedés lesz.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.