Teljesen kivonul a Dell Oroszországból

külföld
2022 augusztus 28., 12:51
comments 5

Minden oroszországi tevékenységét beszünteti a Dell Technologies Inc. multinacionális technológiai vállalat, miután augusztusban bezárta irodáit. A háborút és a szankciókat az orosz IT-szektor alaposan megszenvedi, az Intel, a HP és az IBM is felfüggesztette az alkatrészek szállítását az országba.

photo_camera Fotó: ARTUR WIDAK/NurPhoto via AFP

A Dell még februárban függesztette fel az értékesítést Oroszországban és Ukrajna orosz befolyás alatt álló területein: „Februárban döntöttünk arról, hogy a már embargó alatt álló Krím-félszigeten kívül Oroszországban, Fehéroroszországban, valamint Ukrajna Doneck és Luhanszk régióiban nem értékesítünk, nem szervizelünk és nem támogatunk termékeket” – mondta Mike Siemienas, a Dell szóvivője a Reutersnek.

Az orosz ipari minisztérium pénteken közölte, a Dell orosz kutatói és mérnökei új állásajánlatokat kaptak.

„Követjük a helyzet alakulását – idézte a TASSZ hírügynökség Vaszilij Spak ipari és kereskedelmi miniszterhelyettest. – Adataink szerint a Dell szentpétervári és moszkvai szakértőinek és mérnökeinek túlnyomó többsége már kapott versenyképes fizetésű állásajánlatot orosz gyártóktól” – állította.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.