A koraszülöttmentők üzemanyagra gyűjtenek, de azt kérik, politikai szereplők ne használják fel a nevüket a céljaikhoz

Egészségügy
2022 augusztus 30., 18:08
comments 6

A Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvány augusztus 25-én tette közzé azt a bejegyzést, mely szerint érzékenyen érintette őket, hogy a kormány döntése értelmében piaci áron tudják csak beszerezni az üzemanyagot. A piaci ár több mint 9 millió forint többletköltséget okoz a koraszülöttmentőknek, ezért felhívást tettek közzé, hogy adományt gyűjtenek. A hírre több párt is reagált.

Koraszülött inkubátorban.
photo_camera Koraszülött inkubátorban. Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

Az alapítvány ma megköszönte az eddigi adományokat, egyúttal viszont azt írták:

„Szeretnénk megkérni a politikai szereplőket, hogy ne használják fel alapítványunk nevét céljaikhoz, alapítványunk nem folytat politikai tevékenységet. Munkánkat kizárólag szakmai szempontok szerint, legjobb tudásunk szerint végezzük.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.