Magyarország betárolta az unió által előírt földgázmennyiséget

gazdaság
2022 augusztus 30., 08:54

Augusztus 25-én teljesítette Magyarország az európai uniós gáztárolási rendeletben előírtakat: a hazai gáztárolókban az ország ötéves átlagfogyasztásának 35 százalékának megfelelő földgáz volt, közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal kedden az MTI-vel. A hatóság hozzátette: az uniós rendeletben meghatározott ütemezés alapján Magyarországnak november 1-jéig 3,65 milliárd köbmétert kell kötelezően betárolnia. A MEKH adatadu szerint

az eddig betárolt mennyiség az elmúlt ötéves átlagfogyasztás 37,17 százaléka, az éves lakossági fogyasztás 98 százaléka.

Az összkapacitást tekintve a magyar tárolók töltöttségi szintje 61,31 százalékos.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.