A Fővárosi Törvényszék notórius csalóra figyelmeztet, aki magát törvényszéki végrehajtónak kiadva követel pénzt

bűnügy
2022 augusztus 30., 13:58
comments 3

Bár a Fővárosi Törvényszék 2020 januárjában már tájékoztatást adott ki arról, hogy a nevükben egy csaló garázdálkodik, most ismét óvatosságra intenek:

2019 májusa óta ismeretlen személy, magát telefonon fővárosi törvényszéki végrehajtónak kiadva károsít meg országszerte állampolgárokat.

Hivatalos közleményében azt kéri a törvényszék, hogy „hasonló esetben fokozott óvatossággal járjanak el és személyesen győződjenek meg arról, hogy valóban indult-e végrehajtási eljárás Önökkel szemben!”

photo_camera Fotó: STEFAN PUCHNER/dpa Picture-Alliance via AFP


A rendelkezésre álló adatok szerint egy, az általa hívott félnek Tóth Ferencként, Tóth Dénesként, Tóth Gáborként, Mészáros Róbertként, Tóth Gyulaként, dr. Makovics Jánosként, Martinovics Istvánként, illetve Bakó Józsefként bemutatkozó személy – magát törvényszéki (fővárosi bírósági) végrehajtónak kiadva – 2019 májusa óta keres meg telefonon embereket.

A csaló olyan – többnyire fiktív – tartozás azonnali megfizetésére szólítja fel a hívott feleket, amelyről azok rendszerint nem is tudnak. Azt állítja, hogy ha a hívott fél még aznap nem rendezi a tartozását, értéktárgyak azonnali lefoglalására végrehajtókat küld a hívott fél lakására, és rendőri intézkedést is kilátásba helyez. Bővebb információt arra hivatkozva nem hajlandó elmondani a végrehajtási ügyről, hogy neki az eljárásról nincs joga részleteket közölni.

A Fővárosi Törvényszék ezúton tájékoztat mindenkit arról, hogy Tóth Ferenc, Tóth Dénes, Tóth Gábor, Mészáros Róbert, Tóth Gyula, dr. Makovics János, Martinovics István, valamint Bakó József nevű végrehajtó, illetve végrehajtó-helyettes nem dolgozik, és soha nem is dolgozott a Fővárosi Törvényszéki Végrehajtók Irodájában.

Ha hasonló eset történik önnel, úgy ügyfélfogadási időben személyesen győződjön meg arról, hogy valóban indult-e végrehajtási eljárás önnel szemben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.