A napokban várható a parlagfűszezon tetőzése

környezet
2022 augusztus 31., 16:22

A napokban várható az idei parlagfű-pollenszezon tetőzése, figyelmeztet a Nemzeti Népegészségügyi Központ. Jelenleg országosan is nagyon magas a pollenterhelés, helyenként extrém magas is lehet a parlagfű virágporának koncentrációja. Hozzáteszik:

a következő napokban a megerősödő szél tovább fokozhatja a pollenterhelést, melyen számottevően az átmeneti záporok sem enyhítenek.

A parlagfű virágzása az aszály miatt idén késett, egészen az utolsó augusztusi hétvégéig csak enyhe tüneteket tapasztalhattak az allergiások. Augusztus utolsó napjaiban azonban a parlagfű pollen-koncentrációja gyors ütemben emelkedett, országosan elérte a nagyon magas szintet. Az elkövetkező két hétben továbbra is erős tünetekre számíthatnak a parlagfűpollenre érzékenyek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.