Az EU felfüggeszti a könnyített vízumkiadást, egyénileg döntenek az orosz állampolgárok beutazásáról

külföld
2022 augusztus 31., 14:33
comments 10

Felfüggesztik az Európai Unió 2007-es, Oroszországgal megkötött vízumkönnyítési megállapodását, döntöttek az uniós külügyminiszterek a prágai informális találkozón szerdán, írja a hvg.hu.

Ez nem jelenti azt, hogy az orosz állampolgárok automatikusan ki lesznek tiltva az unió területéről. A jövőben egyéni elbírálás alapján döntenek a beutazási igényekről,

mondta az EU külügyi főképviselője. Josep Borrell hozzátette:

Nem akarjuk elvágni magunkat azoktól az oroszoktól, akik ellenzik a háborút. De annak véget kell vetni, hogy úgy utazgassanak, vásárolgassanak orosz állampolgárok az unióban, mintha nem is lenne háború.

A tanácskozás szünetében készített Facebook-videójában Szijjártó Péter zűrzavarosnak, káoszosnak írta le a vitát, amiben Magyarország nem támogatta a teljes vízumtilalmat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.