Elkészült a Toldi, a mozifilm előzetese

FILM
2022 augusztus 31., 15:56

Elkészült a teaser-előzetese a Toldi, a mozifilm című festői szépségű, egész estés alkotásnak, amely október 20-án kerül a hazai filmszínházakba - közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap szerdán. Arany János elbeszélő költeményének animációs feldolgozása, Jankovics Marcell utolsó alkotása. Még 2017-ben, az Arany János-emlékév kapcsán az Emberi Erőforrások Minisztériuma 1 milliárd forintos pályázatát nyerték el Jankovicsék, a 12 részes sorozatot tavaly ősszel vetítette a köztévé. A terv akkor is az volt, hogy az epizódok később összeálljanak egy filmmé, a rajzfilmes halála előtt még megrajzolta az ehhez szükséges jelenetek képes forgatókönyvét.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.