Hasba rúgta az orvost, mert nem varrta össze a sebét

bűnügy
2022 augusztus 31., 08:41
comments 3

Az ügyészség közleménye szerint vádat emelte egy férfival szemben, aki 2022. június 4-én, egy vágással a kezén, ittas állapotban ment el a sárospataki ügyeletre, ahol az orvos fertőtlenítette, majd bekötözte a sebét. Az orvos azt mondta, hogy a sebét csak Miskolcon, a kórházban tudják összevarrni, erre a férfi dühös lett, és veszekedni kezdett. Amikor megpróbálták kiküldeni a rendelőből, a férfi hasba rúgta az orvost.

Az orvos nem sérült meg, de mivel az egészségügyi dolgozó munkaköri feladatainak végzése során közfeladatot ellátó személynek minősül, fokozott büntetőjogi védelemben részesül.

A férfit akár 1-5 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethetik.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt