Megháromszorozta a bevételét és a nyereségét is a 4iG az első félévben

gazdaság
2022 augusztus 31., 19:10
comments 9

Megháromszorozta a 4iG a bevételét és a nyereségét az év első felében 2021 első hat hónapjához képest, a cég tájékoztatása szerint idén júliusig 121,85 milliárd forint árbevétel mellett 1,6 milliárd adózott eredményt produkáltak. A féléves riport szerint

a növekedést az elmúlt hónapokban végrehajtott akvizíciók segítették, így a forgalom 73 százaléka a távközlési vállalatok tevékenységéből származott. A 4iG szerint "a távközlési szektor gyors növekedése számos stratégiai előnnyel járt, így a magasabb marzsok mellett a bevételek is egyenletesebben oszlanak meg."

A cég 2022. június 30-i hosszú lejáratú adósságainál 471 milliárd forint szerepel, a rövid távon 7,8 milliárdot, ugyanekkor 102 milliárd forint pénzeszközt könyveltek el, így

a vállalatcsoport nettó adósságállománya 376,5 milliárd forint volt a negyedév végén.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt