Rekord magas az infláció az euróövezetben

gazdaság
2022 augusztus 31., 13:15
comments 3

Rekordmértékben, 9,1 százalékkal nőttek az euróövezetben a fogyasztói árak augusztusban éves összevetésben, közölte szerdán az Eurostat. Az uniós statisztikai hivatal tájékoztatása szerint

az élelmiszer és energiaárak nélkül számított maginfláció augusztusban éves bázison 4,3 százalék volt a júliusi 4 százalék után. Az energiahordozók ára 38,3 százalékkal nőtt az elmúlt 12 hónapban.

Az élelmiszerek, az alkohol és a dohányáruk árnövekedése 10,6 százalék volt a júliusi 9,8 százalék után, miközben az iparcikkek 5 százalékkal (júliusban 4,5 százalékkal), a szolgáltatások pedig 3,8 százalékkal (júliusban 3,7 százalékkal) drágultak. A magyarországi augusztusi adatokat szeptember 8-án közli majd a Központi Statisztikai Hivatal. A júliusi infláció 13,7 százalékos volt hazánkban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.