Csőtörés buktatott le egy újlipótvárosi fűtermesztőt, a társa feladta magát

bűnügy
2022 szeptember 01., 09:51
comments 3

A BRFK XIII. Kerületi Rendőrkapitánysága kábítószer-birtoklás vétség gyanújával folytat eljárást egy budapesti férfival szemben, akinek a társasházi bérelt lakásában sátrakat, hőtükröt, leszüretelt és összetört kábítószergyanús növényi szárakat, műtrágyát, tápszereket és növénytermesztéshez szükséges eszközöket találtak és foglaltak le a rendőrök.

photo_camera Fotó: police.hu
photo_camera Fotó: police.hu

A lakást magába foglaló épületben augusztus 25-én 13:30 körül csőtörés volt. A kár megelőzése érdekében felnyitották a férfi bérelt ingatlanját, de „ott egy üvegházra bukkantak”, ezért hívták a rendőröket – írja a police.hu.

B. Kornélt a rendőrök még aznap elfogták, de a lakást nem egyedül bérelte, lakótársa ismeretlen helyre távozott.

photo_camera Fotó: police.hu
photo_camera Fotó: police.hu

J. Norbert ellen a nyomozók elfogatóparancsot adtak ki, a férfi pedig hétfőn 16:15-kor megjelent a BRFK XIII. Kerületi Rendőrkapitányságán, ahol feladta magát. Őt a rendőrök elfogták, majd kábítószer birtoklása vétség gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták. A 33 éves férfi a beismerő vallomásában előadta, hogy saját felhasználásra kezdett marihuánát termeszteni, de a függősége elhatalmasodott rajta, a termesztéshez szükséges rendszert ő maga építette ki. Az eset miatt szégyelli magát és sajnálatát fejezte ki – írja a rendőrség.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.