Egy fekete lelkész átment meglocsolni a nyaraló szomszédai kertjét, végül bilincsben vitték el a rendőrök

külföld
szeptember 1., 5:22
comments 40

Az alabamai Childersburg rendőrsége kiadta azt a felvételt, amit az egyik rendőrük testkamerája rögzített Michael Jennings májusi elfogásáról. Jennings, aki amúgy a Bőséges Élet Látomásának egyházában lelkész a szomszédos városban, Sylacaugaban, aznap átment meglocsolni a szomszéd kertjét. A videón azt mondja, megkérték, hogy gondoskodjon a virágokról, amíg a tulajdonos és családja nyaralni ment. Miközben locsolt, valaki gyanúsnak találta és feljelentette, ekkor érkeztek meg a rendőrök.

„- Önnek nem kéne itt lennie.

- Ki mondja ezt?

- A betelefonáló, nem tudom ki.

- Itt kéne lennem, locsolok.”

Ez a beszélgetés zajlik le a rendőrök és a lelkész között. Ezután személyit kérnek tőle, mire a fekete férfi közli, hogy nincs nála, és amúgy sem csinált semmi rosszat. Mindössze két perccel később már bilincs került Jennings kezére, aki érthetően felidegesítette magát a rendőrök fellépésén. A szomszéd betelefonált a rendőrségre, és igazolta a férfit, akit az NPR beszámolója szerint később a hatóság munkájának akadályozásával vádolták meg.

Ügyvédei szerint „emberrablás volt” a rendőrök fellépése, nem letartóztatás. A hatóság azzal érvel, hogy az alabamai törvények szerint bármely rendőr „megállíthat bármely személyt, aki nyilvános helyen tartózkodik", ha azt gyanítja, hogy az illető bűncselekményt vagy más köztörvényes bűncselekményt követ el. Védői szerint viszont mindez „nem követelte meg Jennings lelkésztől ..., hogy igazolja magát, mert nem nyilvános helyen tartózkodott".

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt