Kiszivárgott egy videó arról, hogy a szaúdi hatóságok nőket vernek egy árvaházban

külföld
2022 szeptember 01., 17:28
comments 2

Vizsgálatot indítottak a szaúdi hatóságok, miután az interneten elterjedt egy videó, amin a biztonsági erők tinilányokat vernek egy árvaházban. A nem ellenőrzött felvételeken állítólag rendőrök és civil ruhás tisztviselők láthatók, amint a Khamis Mushaitban lévő árvaházban razziát tartanak.

A videón az látszik, hogy az egyik rendőr a hajánál fogva rángat egy sikoltozó lányt a földön, miközben egy másik rendőr övvel üti. Más lányokat fapálcákkal ütöttek.

A Twitter-felhasználó, aki azt állította, hogy ő vágta a videókat, azt írta, a lányok tiltakoztak a korrupció és az igazságtalanság ellen, miután az árvaház megtagadta tőlük bizonyos jogaikat. Később olyan fényképeket is közzétett, amiken a sebesült lányok láthatók. A délnyugati Asir régió kormányzója szerdai nyilatkozatában közölte, hogy bizottságot hozott létre a felvételek kivizsgálására, és annak eredményeit az illetékes hatóságok elé terjesztik. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt