Megszorítások Érsekcsanádon: maximum 20 fok a középületekben, heti két napot lesz nyitva a könyvtár és a művelődési ház

gazdaság
2022 szeptember 01., 08:04
comments 7

Szigorú megszorításokat jelentett be Felső Róbert, Érsekcsanád polgármestere a gazdasági válság miatt, írja az rtl.hu. Szerdán közzétett Facebook-posztja alapján

„a jelenlegi áram, gáz, étkeztetés és benzinárakkal kérdés, hogy meddig lehet talpon maradni”.Az önkormányzati hivatal 4 napos munkarendre tér át, a könyvtár és a művelődési ház pedig heti kétszer lesz nyitva. Nyitvatartási időben minden épületben maximum 20 fok lehet, azon kívül 16, hogy az épület ne hűljön ki. „A Szabadidőpark mosdóját lezárjuk, az áramvételezés csak a büfének lehetséges, mivel az nem önkormányzati teher.”

„Az óvoda fűtése és gyermekétkezése fenntarthatatlan, hisz csak a fűtés drágulása annyi lesz, mint az összes éves adóbevételünk. Itt napról napra keressük a megoldást, mert jó lenne nem bezárni az óvodát és a bölcsődét.”A polgármester azt írta, „a gépjárművek, fűnyírók tankolását a minimumra kell csökkenteni. A tisztítószerek, kéztörlők, irodaszerek felhasználását át kell gondolni. Az eddigi A4-es papírokra való nyomtatást át kell alakítani a földhivatali határozatokra hasonlóra, azaz egy A4-es lapra 4 oldalt kell kicsiben nyomtatni”.

photo_camera Fotó: Érsekcsanád község hivatalos Facebook-oldala

Szerinte a fő kérdés, meddig maradhat a közvilágítás: rövidebb időtávra nem tudják átállítani, legfeljebb megszüntetni képesek. „Sajnos a jelen feltételek mellett egyszerűen nem lehet kifizetni az áramszámlát. Mindezek mellett jönnek és jönnek az újabb gondolatok, hisz mellette minden drágul.”

Frissebb posztjában azt írta, a közvilágítással kapcsolatban felmerült egyfajta „csökkentett üzemmód”, erről még tárgyalnak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.