Pert vesztett az erzsébetvárosi önkormányzat a nemTERASZ ügyben

belföld
2022 szeptember 01., 16:11

Megnyerte a pert a Szabad Bisztró Erzsébetváros Önkormányzatával szemben a nemTERASZ ügyben, írja a Színes Erzsébetváros a Facebookon.

Azt írják, hogy 2021 tavaszán a VII. kerületi Önkormányzat határozatban szólította fel a Király utcai bisztrósokat az előttük parkoló autó (nemTERASZ) elszállítására, és kilátásba helyezett egy akár 2 millió forintos bírságot.

A Központ, a Kutya, a Kisüzem, az éjjel ma vajon mit üzen
photo_camera Egy erzsébetvárosi szórakozóhely. Fotó: GARDEL BERTRAND / HEMIS.FR/Hemis via AFP

A Szabad Bisztró bíróságra vitte az ügyet, a bíróság pedig megsemmisítette az önkormányzati határozatot, és 150 ezer forint perköltséget ítélt meg „a Szabadnak", amit az Önkormányzat át is utalt - írta a Szabad Bisztró.

Az összeget a bisztrósok tanszerekre költötték, amiket leadtak a kerületi Bischitz Johanna Integrált Humán Szolgáltató Központ Mozgáscentrumba, akik a VII. kerületi gyermekeknek és iskoláknak juttatják el azokat.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.