Ittas lengyel férfi próbált 19 embert átcsempészni az országon

bűnügy
2022 szeptember 02., 21:55

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Győri Osztályának jelzése alapján a Pest megyei rendőrök délelőtt az M5 autópálya 35-ös kilométerszelvényénél vezettek ki egy autót, amit egy 44 éves lengyel férfi vezetett. A jármű utasterében 19 külföldi volt, ők a magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

Az igazoltatáskor a sofőrt megszondáztatták, a szonda 1,164 ezreléket mutatott, ezért kettős mintavételre előállították.

photo_camera Fotó: police.hu

A rendőrök az utasokat a meghallgatásuk után „a hatályos magyar jogszabályok alapján visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz, a sofőr ellen járművezetés ittas állapotban vétsége valamint embercsempészés bűntettének gyanúja miatt büntetőeljárást indítanak” – írja a police.hu.

A rendőrség emlékeztetett arra, hogy az embercsempészés bűntette alapesetben 1-től 5 évig, minősített esetben akár 5-től 15 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.