Most még a férfiak vannak többségben a Földön, de már nem sokáig

társadalom
2022 szeptember 02., 08:53

Most nagyjából 44 millióval több férfi él a bolygón, mint nő, de az ENSZ becslései szerint 2050-re ugyanannyian leszünk, utána pedig többségbe fognak kerülni a nők. Ez a Pew Research Center által bemutatott demográfiai trendeknek, különösen a népesség öregedésének köszönhető.

A csökkenő születésszám és a növekvő élettartam miatt arra számítanak, hogy harminc év múlva a Föld lakosságának medián életkora eléri a 35 évet. 1950-ben ez még csak 22 volt, most 30-nál tartunk.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.