Felrobbantottak hét rendőrt Kolumbiában

külföld
2022 szeptember 3., 6:31

Hét rendőr meghalt, egy pedig megsérült, miután felrobbantották az autójukat Kolumbia nyugati részén, San Luisban. Ez a legsúlyosabb merénylet, mióta nyáron hivatalba lépett az ország első baloldali elnöke, az egykori gerilla, Gustavo Petro. Az áldozatok közül hárman 20 évesek vagy annál fiatalabbak.

photo_camera Rendőrök vesznek részt az áldozatok tiszteletére rendezett megemlékezésen Fotó: OSCAR MURCIA/AFP

Nem nevezték meg az elkövetőket, de a hírek szerint abban a térségben aktívak a Kolumbia Forradalmi Fegyveres Erői (FARC) nevű, hivatalosan feloszlott gerillaszervezet „disszidensei”. Ők nem fogadják el a korábbi gerillavezetők által megkötött békét.

Petro korábban totális békét hirdetett, most pedig a térség központjában, Neivában ítélte el a támadást.

1985 és 2018 között legalább 450 ezren haltak meg Kolumbiában a kormány, a baloldali gerillaszervezetek, a jobboldali paralmilitáris alakulatok és a kábítószercsempészek közti konfliktusokban. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt