Felrobbantottak hét rendőrt Kolumbiában

külföld
2022 szeptember 03., 06:31

Hét rendőr meghalt, egy pedig megsérült, miután felrobbantották az autójukat Kolumbia nyugati részén, San Luisban. Ez a legsúlyosabb merénylet, mióta nyáron hivatalba lépett az ország első baloldali elnöke, az egykori gerilla, Gustavo Petro. Az áldozatok közül hárman 20 évesek vagy annál fiatalabbak.

photo_camera Rendőrök vesznek részt az áldozatok tiszteletére rendezett megemlékezésen Fotó: OSCAR MURCIA/AFP

Nem nevezték meg az elkövetőket, de a hírek szerint abban a térségben aktívak a Kolumbia Forradalmi Fegyveres Erői (FARC) nevű, hivatalosan feloszlott gerillaszervezet „disszidensei”. Ők nem fogadják el a korábbi gerillavezetők által megkötött békét.

Petro korábban totális békét hirdetett, most pedig a térség központjában, Neivában ítélte el a támadást.

1985 és 2018 között legalább 450 ezren haltak meg Kolumbiában a kormány, a baloldali gerillaszervezetek, a jobboldali paralmilitáris alakulatok és a kábítószercsempészek közti konfliktusokban. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.