Magyaroknak nyomtathat 250 ezer biometrikus útlevelet Törökország

külföld
2022 szeptember 03., 14:28
comments 12

"Megállapodásunk van Magyarországgal, idén mintegy 250 ezer magyar útlevél nyomtatására. Később francia útleveleket is fogunk nyomtatni" - mondta Szulejmán Szojlu török belügyminiszter, írja a hvg.hu a Hürriyet török lapra hivatkozva.

A szóban forgó útlevelek ráadásul újfajta, biometrikus útlevelek lesznek, azaz a chippel ellátott iratok digitálisan is tartalmazni fogják az útlevél tulajdonosainak adatait, többek közt az ujjlenyomatot is.

Szojlu elmondása szerint később a franciáknak is szállíthatnak útleveleket.

A török útleveleket eddig más európai országban gyártották, de a partnercég chiphiány miatt nem tudta vállalni a további gyártást.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt