A Cloudflare felfüggeszti a netes zaklatásra használt Kiwi Farms védelmét

INTERNET
2022 szeptember 04., 07:37
comments 5

A Kiwi Farms amerikai online fórumon frelhasználói augusztus közepén doxolták a Twitchen „Keffals” álnevet használó kommunista transz aktistát, azaz nyilvánosságra hozták aktuális tartózkodási helyét. Ezután a hotelt, ahol Keffals, azaz Clara Sorrenti lakott, elárasztották a netes trollok által rendelt pizzafutárok.

Az egyébként is zűrös múltú, mások netes csesztetésére, gúnyolására, zaklatására és doxolására gyakran használt Kiwi Farms ellen nagyobb megmozdulások szerveződtek, az oldalt a túlterheléses támadástól védő Cloudflare szolgáltatót pedig egyre többen kritizálták.

Most úgy tűnik, a Cloudflare enged a nyomásnak.

„Az emberi életet fenyegető közvetlen, rendkívüli veszély miatt ezen oldal tartalma nem érhető el a Cloudflare infrastruktúráján keresztül” - ez a szöveg fogadta szombaton a Kiwi Farms látogatóit.

A fórum alapítóját, Joshua „Null” Moont meglepte a szolgáltató lépése, állítása szerint a Cloudflare nem egyeztetett vele, nem is értesítette a döntésről. (WashingtonPost)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt