Mezőgazdasági kamattámogatás programmal állt elő a kormány

mezőgazdaság
2022 szeptember 04., 09:02
comments 2

A termeléshez szükséges anyagok megemelkedett költségei, a súlyos aszálykárok megnehezítik a gazdálkodók munkáját, ezért hogy az őszi mezőgazdasági munkálatok zavartalanul folyhassanak az Aszály Vészhelyzeti Operatív Törzs javaslatára a kormány kiemelten kedvező kamatozású, szabad felhasználású folyószámlahitelt biztosít számukra, írja az MTI.

Az Agrár Széchenyi Kártya Folyószámlahiteleihez igazolt aszálykárral rendelkező növénytermesztőknek, valamint minden állattartónak legfeljebb 14 százalékos kamattámogatást biztosít a kormány. A hitelek éves kamatterhe 3 százalékos lesz.

A támogatás a tervek szerint a legkésőbb 2022. december 31-ig megkötött új hitelek esetében nyújtható.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.