Mezőgazdasági kamattámogatás programmal állt elő a kormány

mezőgazdaság
2022 szeptember 4., 9:02
comments 2

A termeléshez szükséges anyagok megemelkedett költségei, a súlyos aszálykárok megnehezítik a gazdálkodók munkáját, ezért hogy az őszi mezőgazdasági munkálatok zavartalanul folyhassanak az Aszály Vészhelyzeti Operatív Törzs javaslatára a kormány kiemelten kedvező kamatozású, szabad felhasználású folyószámlahitelt biztosít számukra, írja az MTI.

Az Agrár Széchenyi Kártya Folyószámlahiteleihez igazolt aszálykárral rendelkező növénytermesztőknek, valamint minden állattartónak legfeljebb 14 százalékos kamattámogatást biztosít a kormány. A hitelek éves kamatterhe 3 százalékos lesz.

A támogatás a tervek szerint a legkésőbb 2022. december 31-ig megkötött új hitelek esetében nyújtható.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt