Nirvana vs. meztelen csecsemő a Nevermind borítóján: 3-0

külföld
2022 szeptember 04., 05:47
comments 7

Túl sokáig várt a perrel Spencer Elden, a Nirvana 91-es Nevermind című albumán meztelen csecsemőként szereplő férfi – ítélt Fernando Olguin, Los Angelesi körzeti bíró pénteken. A férfi azért perelte a Nirvana tagjait (illetve Kurt Cobain esetében az örökösöket), a lemez kiadóját és a fotóst, mert szerinte a borító gyermekpornográfia. Idén már másodszor dobták vissza Elden ügyét.

A híres borító.
photo_camera A híres borító. Fotó: Kirk Weddle / Geffen Records

A világ egyik leghíresebb lemezborítóján szereplő férfi 2003-ban nyilatkozott az ügyben először, mindössze 12 évesen, amikor a Rolling Stone magazinnak azt mondta, hogy „valószínűleg jól fog keresni” a képből. Valóban szépen keresett, 2016-ban, már felnőttként pedig újra is alkotta a képet. Tavaly, 2021-ben azonban már úgy vélte, lelki és mentális sérüléseket okozott neki a világhírű fotó. A bíró elutasította az érvet.

„Összességében a felperes nem állítja, hogy tudott volna olyan, gyerekkorában bekövetkezett jogsértésről, sérülésről, amely a kereset benyújtásától számított tíz éven belül a kereset alapját képezhetné" - írta a bíró.

Elden eddig háromszor nyújtott be keresetett. Negyedik lehetősége már nincs. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.