Öt palesztint végzett ki a Hamász

külföld
2022 szeptember 04., 08:20
comments 1

Helyi bíróságok előtt védekezhettek a kivégzett palesztinok a Hamász közleménye szerint. A Gázai övezet belügyminisztériuma nem azonosította az öt kivégzett palesztint, de annyit tudni, hogy két férfit Izraellel való együttműködésük miatt végeztek ki.

Az idősebb déli Han Juniszi lakost azért ítélték el, mert 1991-től az ellenállás tagjairól, lakóhelyükről, a rakétagyártó és indítóhelyek elhelyezkedéséről szolgáltatott információt. A fiatalabb a vezetés szerint 2001-től olyan információkat szolgáltatott Izraelnek, amelyek „állampolgárok célba vételéhez és mártírhalálához vezettek”.

A másik három személyt gyilkosságért ítélték el, írta a Hamász közleményében. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt