Ismert német üzletember és családja ült a Lettországnál tengerbe zuhant magángépen

baleset
2022 szeptember 05., 11:04
comments 1

Karl-Peter Griesemann kölni üzletember utazott azon a Cessna magánrepülőgépen, amely vasárnap rejtélyes módon zuhant a tengerbe Lettország partjainál.

A hírek szerint Griesemann volt a pilóta, vele utazott felesége, lánya és utóbbi barátja is. Griesemann a QuickAir nevű légitársaság tulajdonosa, ami utas- és teherszállítással, illetve légimentéssel is foglalkozik.

A Cessna Citation II (Model 550) család egy másik variánsa, az 550B Citation Bravo.
photo_camera A Cessna Citation II (Model 550) család egy másik variánsa, az 550B Citation Bravo. Fotó: Adrian Pingstone/Wikipedia

Az Ausztriában regisztrált könnyű repülőgép a spanyolországi Jerezből indult úticél megjelölése nélkül, megfordult Párizs és Köln térségében, majd egyenesen a Balti-tenger felé indult. Egy órával a felszállás után, Toledót elhagyva megszakadt az összekötettés a géppel.

Vasárnap este több ország mentőegységei vonultak a becsapódás helyszínére. A roncsot már megtalálták, de az utasoknak egyelőre nincs nyoma. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.