Ismert német üzletember és családja ült a Lettországnál tengerbe zuhant magángépen

baleset
2022 szeptember 5., 11:04
comments 1

Karl-Peter Griesemann kölni üzletember utazott azon a Cessna magánrepülőgépen, amely vasárnap rejtélyes módon zuhant a tengerbe Lettország partjainál.

A hírek szerint Griesemann volt a pilóta, vele utazott felesége, lánya és utóbbi barátja is. Griesemann a QuickAir nevű légitársaság tulajdonosa, ami utas- és teherszállítással, illetve légimentéssel is foglalkozik.

photo_camera A Cessna Citation II (Model 550) család egy másik variánsa, az 550B Citation Bravo. Fotó: Adrian Pingstone/Wikipedia

Az Ausztriában regisztrált könnyű repülőgép a spanyolországi Jerezből indult úticél megjelölése nélkül, megfordult Párizs és Köln térségében, majd egyenesen a Balti-tenger felé indult. Egy órával a felszállás után, Toledót elhagyva megszakadt az összekötettés a géppel.

Vasárnap este több ország mentőegységei vonultak a becsapódás helyszínére. A roncsot már megtalálták, de az utasoknak egyelőre nincs nyoma. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt