Rendőrségi drónokat küld az osztrák belügyminiszter a magyar-szerb határra

határ
2022 szeptember 05., 12:51

Az osztrák rendőrség az eddigi 50-ről 70-re emeli a szerb-magyar határon szolgálatot teljesítő járőrei számát, jelentette be Gerhard Karner belügyminiszter, miután fogadta Pintér Sándor magyar belügyminisztert Bécsben.

Pintér Sándor és Gerhard Karner osztrák belügyminiszter
photo_camera Pintér Sándor és Gerhard Karner osztrák belügyminiszter Fotó: ROBERT JAEGER/AFP

Hozzátette azt is, hogy mostantól osztrák drónokat is bevetnek az embercsempészek drónjaival szemben. A néppárti osztrák belügyminiszter a magyarországi jelenlétük megerősítését az illegális gazdasági bevándorlók számának növekedésével indokolta. (ORF)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.