Rendőrségi drónokat küld az osztrák belügyminiszter a magyar-szerb határra

határ
2022 szeptember 5., 12:51

Az osztrák rendőrség az eddigi 50-ről 70-re emeli a szerb-magyar határon szolgálatot teljesítő járőrei számát, jelentette be Gerhard Karner belügyminiszter, miután fogadta Pintér Sándor magyar belügyminisztert Bécsben.

photo_camera Pintér Sándor és Gerhard Karner osztrák belügyminiszter Fotó: ROBERT JAEGER/AFP

Hozzátette azt is, hogy mostantól osztrák drónokat is bevetnek az embercsempészek drónjaival szemben. A néppárti osztrák belügyminiszter a magyarországi jelenlétük megerősítését az illegális gazdasági bevándorlók számának növekedésével indokolta. (ORF)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt