Az olasz otthonokban legfeljebb 19 fok lesz az előttünk álló télen

külföld
2022 szeptember 06., 15:40

A gázfogyasztás csökkentése és az orosz függés felszámolása érdekében korlátozni fogja az olasz kormány a háztartások, a középületek és az üzletek gázhasználatát – jelentette be tervét a kormány. E szerint a lakóházakat és a középületeket legfeljebb 19, az ipari létesítményeket 17 fokra lehet majd felfűteni, ez 1-gyel kevesebb, mint amit a korábbi korlátozások előírtak.

Ezzel 3,2 milliárd köbméter gázt terveznek megspórolni az augusztustól jövő márciusig terjedő időszakban.

Az energiatermelésben is megpróbálják visszaszorítani a gázfogyasztást: a szén- és olajerőművek kibocsátásának emelését tervezik, ettől 1,8 milliárd köbméter gáz megspórolását várják.

Az intézkedésekkel a gázhasználat EU-s terveknek szerinti 15 százalékos csökkenését próbálják elérni. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.