Ha az emberek húst akarnak enni, akkor egyenek, de a reklámokat betilthatják

külföld
2022 szeptember 6., 14:54
comments 16

2024-ig kitiltják a húsreklámokat a közterületekről a hollandiai Haarlem városában. A döntés alapjául azok a friss kutatások szolgálnak, amelyek szerint a globális élelmiszer-termelés felelős a károsanyag-kibocsátás harmadáért, és ezen belül is a hústermelés a legszennyezőbb.

photo_camera Fotó: CREATIVE TOUCH IMAGING LTD/NurPhoto via AFP

A szén-dioxidot elnyelő erdőket sokszor állatok etetése érdekében vágják ki, a takarmánytermesztéshez használt műtrágya lég- és vízszennyező nitrogént tartalmaz, az állattenyésztéssel rengeteg üvegházhatású metán kerül a levegőbe.

A javaslatot előterjesztő politikus azt mondta, nem az érdekli, hogy az emberek mit sütnek-főznek a konyhában, „ha továbbra is húst akarnak enni, akkor egyenek”, de nem szeretné, ha olyan termékeket reklámoznának, amelyek súlyosbítják a klímaválságot.

Nem csupán a hús reklámozását tiltják be, Haarlemben, tilos lesz a repülőutak, a fosszilis üzemanyagok és az azt használó autók hirdetése is. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt