Rég nem használt vezetéken keresztül segítenék ki a franciák télen a németeket

külföld
2022 szeptember 6., 15:52
comments 1

„Németországnak szüksége van a gázunkra, nekünk pedig áramra van szükségünk” – mondta Emannuel Macron francia elnök azután, hogy beszélt Olaf Scholz német kancellárral. Hogy kisegítsék a németeket, Franciaország ismét használni fogja az északkeleti Moselle megyei gázvezetékét. Ezen eredetileg keletről érkezett a gáz.

Német képviselők is beismerik, hogy nem a franciáktól érkező gáz lesz az, ami megmenti őket a télre várható válságban – de minden köbméter számít. Azt is fontosnak tartják demonstrálni, hogy a két nemzet számíthat a másik segítségére.

A gázért cserébe Németország megígérte, segíteni fogja a villamosenergia-ellátási gondokkal küszködő franciákat.

Franciaország korábban is küldött a németeknek kisebb tételben gázt Svájcon és Belgiumon keresztül. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt