Rég nem használt vezetéken keresztül segítenék ki a franciák télen a németeket

külföld
2022 szeptember 06., 15:52
comments 1

„Németországnak szüksége van a gázunkra, nekünk pedig áramra van szükségünk” – mondta Emannuel Macron francia elnök azután, hogy beszélt Olaf Scholz német kancellárral. Hogy kisegítsék a németeket, Franciaország ismét használni fogja az északkeleti Moselle megyei gázvezetékét. Ezen eredetileg keletről érkezett a gáz.

Német képviselők is beismerik, hogy nem a franciáktól érkező gáz lesz az, ami megmenti őket a télre várható válságban – de minden köbméter számít. Azt is fontosnak tartják demonstrálni, hogy a két nemzet számíthat a másik segítségére.

A gázért cserébe Németország megígérte, segíteni fogja a villamosenergia-ellátási gondokkal küszködő franciákat.

Franciaország korábban is küldött a németeknek kisebb tételben gázt Svájcon és Belgiumon keresztül. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.