30 kiló metamfetamint főzött a szlovák politikus

külföld
2022 szeptember 7., 14:15
comments 3

Bűnösneka talált bűnbandában való részvétel és drogkészítés vádjában Gabriela Kučerovát a szlovák Legfelsőbb Bíróság. A bíróság tizenkét év börtönbüntetésre ítélte a Vlasť (Haza) nevű jobboldali párt politikusát, képviselőjelöltet.

photo_camera A kép meth kristályt ábrázol, csupán illusztráció. Fotó: ANTHONY WALLACE/AFP

A politikus még májusban ismerte el a bűnét a bíróság előtt. A vád szerint a szeredi bűnbanda középszintjén állt mint drogkotyvasztó. Nagyjából 30 kilogramm metamfetamint készíthetett 950 ezer euró értékben.

Kučerova enyhébb büntetést kért, de nem járt sikerrel. "Nem találtunk olyan okot, amely indokolná, hogy enyhítsünk büntetését" - jegyezte meg a bíróság. (ujszo)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt