Az oroszok is hoztak válaszszankciókat

külföld
2022 szeptember 07., 18:03

Kiterjesztette korlátozó intézkedéseit az orosz kormány többek között az EU magas rangú katonai vezetőire, valamint az ukrajnai fegyverszállításban segédkező szervezetek képviselőire, csapott oda az orosz külügyminisztérium szerdai közleményében.

Szergej Lavrov, orosz külügyminiszter.
photo_camera Szergej Lavrov, orosz külügyminiszter. Fotó: MAXIM SHEMETOV/AFP

A korlátozó intézkedések: a listán szereplő személyeknek tiltott a beutazás Oroszországba.

Az orosz külügy arra hívta fel a figyelmet, hogy az EU és tagállamai halált okozó haditechnikával látják el Ukrajnát. Amivel szerintük polgári infrastrukturális létesítményeket támadnak, nehezítve a segélyszállítmányok útját a konfliktus sújtotta területekre. Az orosz külügy szerint ezzel veszélybe sodorják egész Európát.

Az oroszok közleménye megrója az EU-t, amiért az szerintük nem akar az ukrajnai és európai békébe invesztálni, hanem a konfliktus elnyújtásán dolgozik. "Az EU lakosai kénytelenek saját zsebükből fizetni ennek a háborúskodó politikának az árát" - fejti meg a dokumentum.

Ha nem lenne elég, hogy az Ukrajnát lerohanó oroszok arról beszélnek, mennyire erőszakoskodik az EU: ma az igencsak autoriter Putyin kritizálta a briteket a demokratikus választások hiányáért. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.