Havi másfél milliót fizet Csák János egy 30 éves producernek politikai tanácsokért

POLITIKA
2022 szeptember 07., 06:23
comments 28

Érdekes dologra bukkant a Hvg.hu újságírója a Kulturális és Innovációs Minisztérium egy hónapja kiadott szerződéslistáját böngészve. Ezen ugyanis az szerepel, hogy a Csák János vezette minisztérium havi 1,5 millió forintot fizet egy Avian Fund Kft. nevű cégnek. A szerződés tárgya:

"A miniszter személyéhez kötődő bizalmi jellegű tanácsadás szakpolitikai és politikai kommunikációs kérdésekben."És ki ad bizalmi tanácsokat Csák Jánosnak? Az Avian Fund ügyvezetője és tulajdonosa egy bizonyos Marencsák Kitty, akiről a Hvg annyit tudott kideríteni, hogy egy 30 éves filmproducer, akinek nevéhez egyetlen alkotás, a Most van most című film kötődik.

A cég az elmúlt három hónapban nettó 4,5 millió forintot kapott a minisztériumtól, miután két évig nulla forint bevétele volt. Az Avian Fund egy kevesebb mint 500 fős Nógrád megyei településre, Egyházasdengelegre van bejelentve, egy olyan címre, ami még 41 másik vállalkozás székhelye is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.