Szemtől szemben állt a halállal, de száz teve megmentette a gyilkos életét

külföld
2022 szeptember 07., 15:29

Az utolsó pillanatban egyezett meg a gyilkos és áldozatának családja Szomáliföldön, ahol a törvények értelmében száz tevével megegyezéses alapon kiváltható az emberölés. A férfit a kivégzés helyszínén, már a tűzparancs elhangzása után oldották el a rúdtól.

A tevével fizetendő kártérítés a formális bírósági eljárásokkal párhuzamosan működik, illetve az állatok fogyása miatt mostanra már pénzzel is kiváltható. Többen is kritizálták a rendszert, hiszen ezáltal a gazdagok előnyös helyzetbe kerültek.

A meg nem nevezett férfi egyike volt az öt elítéltnek, a maradék négy gyilkosságért elítélt férfit agyonlőtték. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt